Akkerbouw

Nieuws 1205 x bekeken

Fransen hopen op goede graanexport

Parijs - De Franse graansector hoopt door de goede oogst komend seizoen zeker 18,2 miljoen ton zachte tarwe te kunnen exporteren. Dat zou dan één miljoen ton meer zijn dan in het vorige seizoen.

De andere EU-landen worden ingeschat op 7,2 miljoen ton, iets minder dan een jaar geleden. "Het niveau blijft echter hoog omdat Franse tarwe gewoon onweerstaanbaar blijft", aldus Olivia Le Lamer, hoofd akkerbouw bij de agrarische dienst FranceAgriMer. Derde landen zijn volgens de schatting goed voor 11 miljoen ton, een goede miljoen ton meer, waarbij het uiteindelijke cijfer onder meer zal afhangen van de interesse uit Saoedi-Arabië en ook uit China dat volgens FranceAgriMer zelf wegens tegenvallende weersomstandigheden met kwaliteitsproblemen kampt. De dienst meldt verder dat de export naar Egypte weliswaar op een goed niveau blijft maar dat de Fransen daar toch toenemende concurrentie ondervinden van Roemenië.

Of registreer je om te kunnen reageren.