Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Duitsland start groot project sojateelt

Berlijn - Het Duitse landbouwministerie geeft het startsein voor een groot opgezet project ter bevordering van de binnenlandse teelt van soja. In elf deelstaten is daarvoor een netwerk van 117 zowel gangbare als biologische demonstratiebedrijven opgericht.

Op een aantal topbedrijven worden actuele inzichten uit het landbouwonderzoek omgezet in de praktijk en beproefd. De demonstratiebedrijven leveren de resultaten van de teelt, vergelijkende resultaten over de vruchtwisseling, het rendement en de effecten van het gewas op het ecologische systeem. Om de overdracht van de informatie van de grond te krijgen worden velddagen, seminars en andere voorlichtende bijeenkomsten gehouden, ook over de verwerking en de afzet. Alle factoren in de waardeketen komen aan de orde, belooft het ministerie. Het project loopt tot 2016 en krijgt 2,9 miljoen euro mee uit de staatskas. Einddoel is dat er in Duitsland meer proteïnerijke gewassen, waaronder dus met name soja, worden geteeld. Dat is goed voor de vruchtbaarheid van de grond en de biodiversiteit. De vraag naar proteïnegewassen is in Duitsland groter dan het aanbod. Het project wordt mede gedragen door een aantal partnerinstanties in het landbouwonderzoek.

Laatste reacties

  • tomtheeuwen

    Waarom zou dit goed zijn voor de biodiversiteit?

  • ed12345

    Als de foto in duitsland is genomen doen ze het goed

Of registreer je om te kunnen reageren.