Akkerbouw

Nieuws 439 x bekeken

Deel sojahoudende levensmiddelen bevat transgene bestanddelen

Berlijn - In 23 procent van de vorig jaar in Duitsland onderzochte levensmiddelen met soja werden transgene bestanddelen aangetroffen. Voor levensmiddelen met mais was het cijfer 6 procent. Dat blijkt uit de controleresultaten van de overheid.

In totaal werden in 10 deelstaten 1.100 sojahoudende producten en 800 maishoudende producten getest. In slechts een beperkt aantal gevallen werd de norm van 0,9 procent transgene bestanddelen overschreden. In veruit de meeste gevallen werden slechts sporen aangetroffen van 0,1 procent of minder. In een paar gevallen werden ook sporen van niet toegelaten transgene gewassen gevonden, onder meer in rijst en mosterd. De resultaten wijken niet wezenlijk af van die van voorgaande jaren, zo concluderen de rapporteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.