Akkerbouw

Nieuws 2181 x bekeken 4 reacties

CZAV dorst ruim 15 ton tarwe op proefvelden

Wemeldinge – Coöperatie CZAV heeft meer dan 15 ton per hectare gedorst op de proefvelden van het meerjarig bemestingsonderzoek.

CZAV stelde vorig najaar op de bemestingsbijeenkomsten dat het door wijzigingen in teeltfactoren mogelijk moet zijn een opbrengstverhoging te realiseren naar ruim 15 ton tarwe per hectare.

Het bemestingsonderzoek is dit jaar begonnen. Bij de eerste oogst is de 15 ton al overschreden. “Een nooit eerder behaald en uniek resultaat”, vindt Ton Hendrickx, productmanager meststoffen van CZAV.

De proeven worden uitgevoerd met verschillende wintertarwerassen in zes herhalingen met toediening van diverse meststoffen in wisselende doseringen. Half augustus kwam de eerste tarwe van het land.

In de komende periode worden de onderzoeksgegevens geanalyseerd. CZAV zoekt naar een patroon en verklaring. De resultaten worden op de bemestingsbijeenkomsten in het najaar bekend gemaakt.

Laatste reacties

 • ikkethuis

  Dit jaar wordt er zowiezo meer tarwe geoogst in NL

 • ed12345

  Ben zeer benieuwd naar de details

 • Mels

  Ja. Ik ook. Het is wel zo dat dit op gewone percelen pleksgewijs nu al voorkomt alleen krijgt geen boer het voor elkaar om zijn hele perceel zo goed te krijgen en komt ie gemiddeld niet verder dan soms net door de 11 ton.

 • agro1

  ramp, graanberg hoger, prijs lager

Of registreer je om te kunnen reageren.