Akkerbouw

Nieuws

Boeren overwegend positief over ontwikkeling

Frankfurt am Main - Akkerbouwers in Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk zijn overwegend optimistisch gestemd over de economische ontwikkeling in sector.

Dat is de conclusie van de nieuwe Trendmonitor Europa, een marktonderzoek dat periodiek wordt uitgevoerd door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) en de Kleffmann Group.

Het positiefst zien de Duitse en Britse boeren de nabije toekomst, de Fransen daarentegen zijn iets terughoudender. De recent onder druk geraakte graanprijzen hebben kennelijk geen grote negatieve invloed op de stemming. De akkerbouwers blijven rekenen op bevredigende bedrijfsresultaten. In Duitsland is 47 procent van de ondervraagden bereid te investeren. Het lopende jaar maakt daarmee geen uitzondering op de voorafgaande zes jaar.

Wisselender is het beeld in Frankrijk en Groot-Brittannië. Laatstgenoemd land heeft een moeilijk jaar achter de rug als gevolg van de tegenvallende weersomstandigheden, maar volgens de meeste ondervraagden is de sector over het dieptepunt heen.

Of registreer je om te kunnen reageren.