Akkerbouw

Nieuws

Bintje in Wallonië grover dan in Vlaanderen

Gembloux – De groei van Bintjes ligt in Wallonië vrijwel in lijn met de situatie in Vlaanderen, zij het dat de aardappelen er een iets hoger onderwatergewicht scoren en gemiddeld een fractie grover zijn.

Dat blijkt uit de resultaten van recente rooiproeven, gemeld door het proefcentrum voor de aardappelteelt in Wallonië Fiwap. De opbrengst van de rooiproef die tussen 2 en 4 september is gedaan op 16 percelen leidt tot een netto-hectareopbrengst van 44 ton. Wallonië haalt voor de Bintjes een OWG van 398, Vlaanderen 392. Het tal per plant is in Wallonië 19,7 en in Vlaanderen 20,7. De gemiddelde groei per hectare sinds de rooiproef veertien dagen tevoren was in Wallonië net als in Vlaanderen 8 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.