Akkerbouw

Nieuws

Akkoord China en Rusland over koolzaadhandel

Peking – China laat de import van koolzaad uit Rusland toe. Het importquotum is vastgelegd op 200.000 ton per jaar. Tot nu toe accepteerde China alleen koolzaad uit Canada, Australië en Mongolië, meldt persbureau Agra Europe.

De Chinese overheid staat de import uit Rusland toe vanwege de grote vraag naar oliehoudende zaden. China is verreweg de grootste importeur van sojabonen ter wereld. Het koopt ook veel koolzaad in Canada.

China importeert dit seizoen een record van 3,6 miljoen ton koolzaad. Dat is 54 procent meer dan in seizoen 2012/2013.

Door de overeenkomst kunnen Chinese akkerbouwers gewassen telen vlak over de grens in Rusland. China wil de voedselproductie in het buitenland vergroten, om de voedselzekerheid in eigen land te verbeteren.

Of registreer je om te kunnen reageren.