Akkerbouw

Nieuws 963 x bekeken

Actievoerders bezetten Franse graancoöperatie

Metz – Een vijftigtal Franse actievoerders tegen transgene teelten heeft maandag de gebouwen van een graancoöperatie in de buurt van Metz enige tijd bezet gehouden.

De militanten wilden zelf controleren of er geen transgeen bewerkte koolzaad in de silo’s was opgeslagen. "We hebben niets kunnen vinden", verklaarden ze na afloop van hun actie. De actievoerders zeggen met dit soort acties te protesteren tegen de ontwikkeling van gewassen die bestand zijn tegen bestrijdingsmiddelen, wat in hun visie gezien moet worden als ‘verdekte transgene technieken’. De cooperatie stelt op haar beurt verbaasd te zijn over de actie, ‘omdat er geen transgene teelten in Frankrijk plaatsvinden, de regels zijn volstrekt duidelijk.’

Of registreer je om te kunnen reageren.