Akkerbouw

Nieuws

Abares verwacht daling koolzaadprijs

Canberra - De koolzaadprijs daalt dit seizoen 17 procent door een goede oogst in de wereld. Levering in de Duitse haven Hamburg bracht in seizoen 2012/2013 gemiddeld 628 US-dollar (464 euro) per ton op. Voor het nieuwe seizoen 2013/2014 gaat het Australische overheidsbureau Abares uit van een gemiddelde prijs van 520 dollar (384 euro). Australië levert veel koolzaad aan de EU.

Begin dit seizoen ging Abares nog uit van een prijs van 460 dollar (340 euro) voor levering in Hamburg. Maar het overheidsbureau verwacht een opleving in de eerste helft van volgend jaar. Door de gedaalde prijs neemt de vraag naar koolzaad toe.

Abares verwacht een wereldoogst van 64 miljoen ton koolzaad. Dat is 5 procent meer dan vorig seizoen door de goede oogsten in de EU en Canada.

Of registreer je om te kunnen reageren.