Akkerbouw

Nieuws

Vroegbestelling bietenzaad valt tegen

Dinteloord – Suiker Unie is teleurgesteld over het tegenvallende aantal vroegbestellingen van bietenzaad voor volgend seizoen. De precieze oorzaak kent het bedrijf niet.

“Misschien wachten telers tot de winterbestelling, omdat er enkele nieuwe rassen worden verwacht. Of dat terecht is, is de vraag.” Suiker Unie schetst dat er in het rhizoctonia-segment geen rassen worden verwacht die een hogere opbrengst leveren. “Dus kunnen die telers beter nu met korting bietenzaad voor teelt 2014 bestellen.”

In het standaard segment kunnen enkele nieuwe rassen worden opgenomen. “Die komen op een vergelijkbaar tot mogelijk iets hoger niveau uit ten opzichte van de beste rassen nu.”

Wellicht komen er enkele nieuwe bietencysteaaltjesresistente rassen bij. Een van die rassen (Lisanna KWS) kan iets beter uit komen dan het huidige aanbod.

Volgens Suiker Unie zit er geen echte doorbraak in voor 2014. “Het is sterk aan te bevelen bestaande rassen nu te bestellen, dat hoeft niet de volledige bestelling te zijn. In december kan een aanvullende bestelling, met eventuele nieuwe rassen, worden gedaan.”

De laatste week van de vroegbestelling is ingegaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.