Akkerbouw

Nieuws 700 x bekeken

Sector houdt eind augustus Week van de Akkerbouw

Den Haag – De Week van de Akkerbouw vindt plaats van 27 tot en met 31 augustus. Dan kunnen consumenten ervaren waar hun voedsel vandaan komt.

De week eindigt met een open dag op akkerbouwbedrijven. Daar kunnen kinderen spelen in een doolhof van tarwe, zwemmen in een graanzwembad, racen met traptractoren of zelf aardappelen oogsten. Op 29 augustus proberen scholieren de grootste pannenkoek van Nederland te bakken. Op 27 augustus is er een seminar over de toekomst van de akkerbouw.

De week is een initiatief van het Productschap Akkerbouw samen met LTO Akkerbouw en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond. Het wordt gesteund door Agrifirm Plant, Avebe, CZAV, de Nederlandse Aardappel Organisatie en Cosun.

Of registreer je om te kunnen reageren.