Akkerbouw

Nieuws

Raiffeisenverband raamt bovengemiddelde graanoogst

Berlijn - De Duitse graanoogst komt uit op 47 miljoen ton, 4 procent meer dan vorig jaar. Dat is de nieuwe raming van het Deutsche Raiffeisenverband (DRV).

De organisatie stelt daarmee haar prognose nogmaals licht naar boven bij. Medio vorige maand raamde het Raiffeisenverband 46,3 miljoen ton.

Ten opzichte van de eerste prognose in maart is sprake van verbetering met 1,8 miljoen ton. De huidige raming ligt tevens 0,9 miljoen ton boven het langjarige gemiddelde De wintertarweoogst belandt op 24 miljoen ton. Dat is ruim 12 procent meer dan in 2012. Aan wintergerst wordt volgens het DRV 8,3 miljoen ton gedorst (plus 17, 6 procent). Daar staat tegenover dat de maisoogst duidelijk geringer uitpakt. Hiervoor is de raming 4,5 miljoen ton, ruim 18 procent minder dan vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.