Akkerbouw

Nieuws 1137 x bekeken 3 reacties

Nadelig weersverloop nekt Duitse aardappels

Berlijn - De aardappels in Duitsland staan er door het nadelige weersverloop met eerst kou en nu hitte niet best voor. Dat constateert het Bauernverband (DBV), dat op basis daarvan uitgaat van een duidelijk benedengemiddelde oogst.

“De consument zal de krappe bevoorradingssituatie ook gaan voelen. De consumentenprijzen van aardappels zijn nu al hoger dan vorig jaar.” De regen van de afgelopen dagen heeft volgens de bond niet voldoende soelaas gebracht. “Slechts een deel van de boeren kan beregenen.”

De telersprijzen van de vroege aardappelen zijn afgelopen week volgens landbouwmarktbureau AMI wel weer verder gedaald. Het bureau noteert gemiddeld momenteel ruim 40 euro per 100 kilo, enkele euro’s minder dan vorige week, maar dubbel zo hoog als vorig jaar per begin augustus. In de winkels resulteert dit in prijzen van €1,26 per kilo.

Laatste reacties

 • agropak

  En die l..len van MARS ( brussel) maar beweren dat er geen probleem is

 • info36

  Die figuren van MARS moeten ze ook naar Mars lanceren.
  Al die figuren, ook met de tarwe, die de prijzen ongefundeerd naar beneden willen praten moeten ze de ruimte in sturen. Ze maken meer kapot dan lief is.
  De werkelijke situatie is anders dan wat hun beweren.

 • agro1

  komt wel goed, hoge pieken, diepe dalen, zo kan de handel ook nog eens iets verdienen, want: geen beweging, geen winst. die handel en winst is dus een puure beursgebeurtenis, heeft niks met het eggie te maken, bonusjes he???

Of registreer je om te kunnen reageren.