Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

NAJK steunt producentenorganisatie voor akkerbouw

Utrecht - Het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) steunt de oprichting van een producentenorganisatie voor akkerbouwers, een initiatief van LTO-Akkerbouw en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond.

Het nieuwe EU-landbouwbeleid biedt de mogelijkheid tot oprichting van producentenorganisaties, zegt NAJK-bestuurder Eric Pelleboer. “Zo kunnen we gaten opvullen, die door het wegvallen van het Productschap Akkerbouw ontstaan. Teeltvoorschriften en onderzoek naar plantgezondheid, bodemkwaliteit en innovatie zijn in het belang van de sector.”

Het NAJK vindt de betrokkenheid van de jongere generatie essentieel, zegt Pelleboer. “Een breed draagvlak is de enige manier waarop maatregelen ‘algemeen verbindend’ verklaard kunnen worden.”

Eén reactie

  • schoenmakers1

    ze vinden betrokkenheid van jongeren essentieel, dus met andere woorden, ze willen zelf ook zitten nemen in de nieuwe organisatie en een goed salaris opstrijken, als het dan maar alleen voor de leden geld dan geeft het niets, die kiezen er zelf voor

Of registreer je om te kunnen reageren.