Akkerbouw

Nieuws 2 reactieslaatste update:3 aug 2013

Monsanto koopt zaaizaadtak Dieckmann Seeds

Nienstädt - Het Duitse zaadgoedbedrijf Dieckmann Seeds doet zijn activiteiten op het gebied van koolzaad, rogge, mais en zonnebloemen van de hand aan Monsanto.

Dit concern zet deze activiteiten na de integratie in zijn nieuw opgerichte Duitse dochterbedrijf Monsanto Saaten onveranderd voort. Monsanto zegt goede mogelijkheden te zien voor groei in de zaaizaadsector, niet alleen in Duitsland maar ook in Midden- en Oost-Europa.

Laatste reacties

  • ed12345

    Het geleidelijk overnemen van zaadbedrijven door de chemie giganten zie ik als zeer gevaarlijk voor de landbouw.Mensen die jaar na jaar duizenden kruisingen uitproberen om uiteindelijk hun doel te bereiken en bedrijven die met pakweg 15a 20% winst draaien ik denk niet dat de giganten dat genoeg vinden

  • Bison

    Yep,.. concurenten overnemen is de weg naar totale monopoly.

Of registreer je om te kunnen reageren.