Akkerbouw

Nieuws 2192 x bekeken 3 reacties

Maisprijs keldert op termijnmarkt Parijs

Parijs - De maisprijs op de termijnmarkt in Parijs ging maandag hard onderuit. Het augustuscontract sloot op €177,25 per ton. Dat is €26,25 lager dan vrijdag.

In twee dagen zakte het augustuscontract bijna 20 procent in prijs. Dergelijke snelle prijsdalingen komen zelden voor. Maandag was de laatste dag dat het augustuscontract werd verhandeld in Parijs. Het novembercontract is nu het eerstaflopend. Dat sloot maandag op €165,50. Ook in Chicago daalt de maisprijs.

Het groeizame weer in de VS duwt de prijs omlaag. Het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) betitelt 64 procent van de maispercelen als goed of uitstekend. Dat is één procentpunt meer dan vorige week. Vorig jaar lag die score op 23 procent. Marktbureau Informa gaat dan ook uit van een recordoogst van 359 miljoen ton. Daarmee zit Informa boven de prognoses van andere analisten.

Ook in Brazilië wordt een goede maisoogst verwacht. Marktbureau Celeres schat de maisoogst op ruim 85 miljoen ton. Dat is maar liefst 13 miljoen ton meer dan waar het USDA van uitgaat.

Laatste reacties

  • pnooijen

    Hoera!

  • ponlaan

    Lekker goedkoop voer, kunnen de veehouders weer goedkoop melk produceren en niets verdienen.

  • mario66

    dat valt wel mee niets verdienen

Of registreer je om te kunnen reageren.