Akkerbouw

Nieuws 1348 x bekeken 2 reacties

Geen goed jaar voor Franse aardappelen

Parijs – Voor de Franse aardappelen lijkt het geen goed jaar te worden. In het beste geval liggen de opbrengsten rond het gemiddelde van de laatste jaren, maar in het slechtste geval komt het rendement net zo slecht of zelfs slechter uit dan vorig seizoen.

Dat stelt de bond van aardappeltelers UNPT op grond van informatie van enkele honderden leden. Op basis van de huidig situatie schat de bond dat de opbrengsten tot 20 procent lager uit kunnen vallen dan het gemiddelde over de laatste tien jaar. Veel zal echter afhangen van het weer in de komende weken. Het areaal aardappelen in Frankrijk is wel 4.000 hectare, ofwel 3,4 procent groter dan vorig jaar. Omdat dat ook het geval is in de andere aardappellanden in Noordwest-Europa vreest de UNPT ondanks de pessimistische voorspelling voor de eigen oogst dat er dit seizoen te veel aardappelen op de markt komen.

Laatste reacties

  • info36

    Vreemd, 20% - 3,4%=16,6% minder aardappelen in Frankrijk dan vorig jaar. En dan toch teveel aardappelen?

  • info246

    volgens mij mag de prijs gewoon niet hoog worden. want wat een gelul ook de anderen landen hebben minder aardappelen dan 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.