Akkerbouw

Nieuws 938 x bekeken 1 reactie

Frankrijk levert zachte tarwe aan Saoedi-Arabië

Parijs – Frankrijk levert 60.000 ton zachte tarwe aan Saoedi-Arabië. Volgens persbureau Agra Europe is het voor het eerst dat een grote lading Franse zachte tarwe aan dat land is verkocht.

Frankrijk probeert importeurs in het Midden-Oosten te overtuigen dat zachte tarwe ook geschikt is om brood van te bakken. Daar is niet per se alleen harde tarwe voor nodig. Het staatsbureau in Saoedi-Arabië dat de graanimport regelt, bestelt zachte tarwe in aanvulling op de invoer van harde tarwe. Volgens het bureau, de Grains and Silos Flour Management Organisation, groeit de vraag naar biscuits en ander gebak in Saoedi-Arabië.

Irak kocht ook een kleine lading zachte tarwe in Frankrijk om te testen. Een delegatie uit Irak bezocht onlangs Franse bakkerijen.

Eén reactie

  • ed12345

    In Europa is brood bijna altijd een mengsel van de harde meestal canadese soorten en de zachtere europese soorten Gebak en koekjes worden meestal gemaakt van witte zachte tarwe met lager eiwitgehalte

Of registreer je om te kunnen reageren.