Akkerbouw

Nieuws

Duitse bieten in gebieden Pfeifer & Langen komen bij

Elsdorf - In de werkgebieden van de Duitse verwerker Pfeifer & Langen (voornamelijk Rijnland naast gebieden in Brandenburg en Saksen-Anhalt) hebben de bieten zich de afgelopen vier weken vrij goed hersteld, in ieder geval qua suikeropbrengsten.

De bietenopbrengsten blijven achter. Dat blijkt uit de resultaten van de tweede proefrooiïng, zo meldt teeltadviesbureau LIZ. In het Rijnland haalt de suikeropbrengst voornamelijk het meerjarige gemiddelde. In het gebied van de fabriek in Euskirchen - ook Rijnland - is deze parameter echter bovengemiddeld. Ook in de regio van de fabriek in Könnern in Brandenburg stijgen de opbrengsten uit boven het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.