Akkerbouw

Nieuws 1665 x bekeken

Duitse Suiker Unie-bieten bovengemiddeld

Anklam - De bieten in het Duitse werkgebied van Suiker Unie in Meckelenburg-Voorpommeren steken qua ontwikkeling gunstig af tegen die in de rest van Duitsland, meldt teeltadviesbureau LIZ.

Bij de proefrooiïng die op 5 augustus werd doorgevoerd werd bijvoorbeeld een gemiddelde hectareopbrengst van 52,8 ton genoteerd. Dat is 3,3 ton ofwel een kleine 7 procent boven het gemiddelde van de voorafgaande vijf jaar. Het suikergehalte blijkt tot dusver 14,3 procent. Dat is slechts 2 procent minder dan het meerjarig gemiddelde. De suikeropbrengst per hectare is daarentegen 0,32 ton ofwel 4 procent hoger. Volgens LIZ was ook in de regio Anklam weliswaar sprake van een late inzaai, maar de rijen sloten zich snel, en wel sneller dan overal elders in het de noordelijke helft van Duitsland bestrijkende LIZ-gebied. Suiker Unie mikt in principe op een begin van de campagne op 10 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.