Akkerbouw

Nieuws 3141 x bekeken 1 reactie

CZAV: graanoogst deze week klaar

Wemeldinge – CZAV verwacht dat de graanoogst in het Zuidwesten deze week wordt afgerond.

De coöperatie heeft 76 procent van het graan binnen. In het rivierengebied is de oogst vrijwel klaar. Noord-Beveland loopt het meest achter. Daar is de helft geoogst. Volgens CZAV zijn de vochtpercentages relatief hoog. Er moet veel tarwe worden gedroogd. De hectolitergewichten blijven op peil.

Eén reactie

  • ed12345

    Was vochtgehalte de enige reden voor het wachten hier gaat de tedens steeds meer naar indien mogelijk vroeger dorsen desnoods bij 19% vocht om zoveel mogelijk de fusarium infectie tegen te gaan Natuurlijk zijn niet alle rassen geschikt om dat ze dan nog te moeilijk te dorsen zijn

Of registreer je om te kunnen reageren.