Akkerbouw

Nieuws 4797 x bekeken

Brazilië koopt veel tarwe in VS

Washington – De VS exporteerde afgelopen week 121.500 ton tarwe naar Brazilië. Dat is bijzonder, want Brazilië koopt meestal tarwe in buurland Argentinië.

Maar het vroor in juli in Brazilië en Argentinië, waar de tarwe behoorlijk last van had. Daardoor verwacht Brazilië minder tarwe te oogsten. Argentinië krijgt minder tarwe beschikbaar voor de export. Een andere oorzaak is de dalende populariteit van tarwe bij de Argentijnse akkerbouwers. Door de exportheffing telen de akkerbouwers liever gerst. Het tarwe areaal van 3,9 miljoen hectare is het kleinste in meer dan 100 jaar.

In twee maanden kocht Brazilië 1 miljoen tarwe in de VS, blijkt uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). En Brazilië heeft nog eens 400.800 ton tarwe besteld in de VS. Vorig jaar exporteerde de VS in juni en juli nog geen 23.000 ton tarwe naar Brazilië.

Of registreer je om te kunnen reageren.