Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Aspergeteelster opnieuw vast aan boetes

Den Haag - Aspergeteelster José Janssen heeft opnieuw een zaak bij de Raad van State verloren, waardoor ze definitief boetes moet betalen.

Deze keer omdat ze in 2010 illegaal zeven Roemenen te werk heeft gesteld. De Raad van State heeft woensdag beslist dat de vrouw 28.000 euro en 4.000 euro moet betalen. In juni besloot de raad al dat de vrouw niet onder een boete van 92.000 euro uitkwam.

Janssen heeft in diverse zaken in totaal ruim 1 miljoen euro aan boetes gekregen omdat ze tussen 2006 en 2011 diverse arbeidswetten overtrad. Ze kreeg ook drie jaar cel voor uitbuiting van Poolse, Roemeense en Portugese arbeiders. Die moesten zeven dagen per week 10 tot 14 uur per dag werken voor een salaris onder het minimumloon.

Laatste reacties

 • minasblunders1

  En dan te bedenken dat de overheid zich ook aan uitbuiting schuldig maakt. Wie zonder zonden is....

 • Noordam2

  geweldig stoer van het OM om deze vrouw aan te pakken, dat is stukken eenvoudiger dan criminele Roemenen te berechten want die slaan terug,
  laat staan dat die boetes betalen
  gisteren moesten er nog 4 Roemenen berecht worden maar omdat tot de zitting vast maar vrijgelaten waren, waren ze spoorloos en lachen ze het OM midden in hun gezicht uit
  conclusie, onze justitie is een ramp

Of registreer je om te kunnen reageren.