Akkerbouw

Nieuws 636 x bekeken

AMI ontkent groei Duits aardappelareaal

Bonn - Landbouwmarktbureau AMI ontkent de door het Statistische Bundesamt gemelde groei van het Duitse aardappelareaal.

Volgens het bureau is het areaal niet 3.000 hectare groter maar 500 hectare kleiner dan vorig jaar. Dat komt erop neer dat dit jaar krap 238.000 hectare is gepoot. AMI baseert zijn gegevens op de gegevens van het zogenoemde geïntegreerde beheer, een controlesysteem van het landbouwministerie. Deze gegevens zijn in tegenstelling tot die van de statistici bijna volledig afkomstig van de telers zelf, aldus AMI.

Het bureau raamt de aardappeloogst op 9,5 miljoen ton bij hectareopbrengsten van 40 ton. Vorig jaar werd 44,5 ton per hectare gerooid wat resulteerde in een totale oogst van 10,7 miljoen ton. Het meerjarige gemiddelde ligt iets boven de 11 miljoen ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.