Akkerbouw

Nieuws 1700 x bekeken 2 reacties

Tweede editie Graandemodag oogst veel succes

Westmaas - In navolging op de eerste editie van de Graandemodag twee jaar geleden, vond op donderdag 11 juli de tweede editie van het evenement plaats. Niet alleen de opzet van het evenement was twee keer zo groot geworden, er kwamen ook twee keer zoveel bezoekers naar Westmaas toe. Een mooi resultaat voor dit unieke evenement binnen de graansector.

De organisatie van deze dag, PPO Westmaas en Van Iperen B.V., kijkt tevreden op de dag terug. “De sfeer was goed en de ongeveer 1.250 bezoekers kwamen uit het hele land en zelfs uit België. In tegenstelling tot twee jaar geleden, kon de oogstdemonstratie nu wel doorgaan en dat bleek, zoals verwacht, een enorme publiekstrekker.” Op het machinepark van de Graandemodag waren de nieuwste combines, persen, werktuigen voor grondbewerking en zaaibedbereiding te bewonderen. Na de oogstdemonstraties werden ook de stoppelbewerkingscombinaties gedemonstreerd. Daarnaast waren fabrikanten en toeleveranciers van meststoffen, gewasbeschermingsmiddelen en zaaizaden vertegenwoordigd op de bedrijvenmarkt. Voor de rondleidingen over het proevenplatform was veel belangstelling onder de bezoekers. Het was het uitgelezen tijdstip om ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe verschillende fungiciden en groeiregulatie hadden gewerkt in de verschillende proeven. “De combinatie van alle onderdelen was bedoeld om kennisuitwisseling en ontmoeting te stimuleren. Het was dan ook fijn om te zien dat bezoekers deze kans echt actief aangrepen en er veel interactie plaats vond tussen deelnemers en bezoekers. Dit brengt de sector weer een stapje verder”, aldus de organisatie.

Laatste reacties

  • leon5

    was inderdaad erg leuk.

  • shovel-joopie

    Ook wij hebben er een leuke dag van gemaakt, en zijn tevreden huiswaarts gekeerd met heel veel mooi foto en film, materiaal, binnenkort te zien op onze website http://www.trekkertrekker.nl dus houdt u de site in de gaten voor een aantal mooie reportages.

Of registreer je om te kunnen reageren.