Akkerbouw

Nieuws 7 reacties

Teler niet verantwoordelijk voor wiet tussen zijn asperges

Den Bosch - Een 54-jarige landbouwer uit het Brabantse Budel is vrijgesproken van de illegale teelt van hennep tussen de asperges.

Tegen hem was een gevangenisstraf van twee jaar geëist, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het openbaar ministerie stelde dat hij  in 2010 op verschillende locaties in totaal meer dan 20.000 hennepplanten zou hebben geteeld.

De man heeft altijd ontkend iets te hebben geweten van de illegale teelt. De zaak kwam aan het rollen via een informant van de politie.

De wiet werd aangetroffen op twee aspergepercelen van de teler zelf en op twee percelen van een andere eigenaar.  Zijn advocaat Theo Linssen stelde twee weken geleden dat de man vrijgesproken moest worden, omdat er geen enkel bewijs was dat hij weet had gehad van de illegale teelt. Het openbaar ministerie heeft zowel de financiële handel en wandel als de telefoongegevens van de verdachte nagetrokken en daarin geen bewijs kunnen vinden van betrokkenheid bij de teelt.

De rechtbank in Den Bosch zegt dat van de aspergeteler niet verwacht kon worden dat hij na de oogst nog regelmatig op de percelen ging controleren of er sprake was van illegale hennepteelt, nog los van het feit dat twee percelen helemaal niet van hem waren. Het openbaar ministerie moet het in beslag genomen geld, ruim 10.000 euro, aan de teler teruggeven.

Laatste reacties

 • ed12345

  Zo'n reactie van het gerecht is toch te idioot voor woorden. gelijk maar even 2 jaar cel die man z'n geld in beslag nemen zonder absoluut bewijs .Terwijl de justitie donders goed weet dat in 95% of meer van de gevallen de boer er helemaal vreemd van is ' ten eerste riskeerd hij veel te veel als eigenaar van 'n bedrijf ten tweede is de kans minim dat hij bekend is met het handels circuit van dergelijke producten Dat werkt hier in Canada gelukig een beetje anders
  waren er in bepaalde mais gebieden geen boer meer om de oogst van de mais te doen

 • schoenmakers1

  in nederland hebben hardwerkende mensen alleen maar plichten, de niksnutten hebben alleen maar rechten

 • mj1980

  misschien als dit doorzet kunnen we dan af van die gele/orange jerrycan in die maisvelden?

 • Philips

  Schoenmakers das elders ook zo! Helaas!!!!

 • minasblunders1

  Ik snap het even niet. Als men niets heeft kunnen ontdekken in de financiële handel en wandel van deze man, hoezo hebben ze dan 10.000 euro in beslag genomen?

 • Buurman

  Praktisch ieder bedrijf heeft een lopend krediet om aan lopende verplichtinge te kunnen voldoen. Daar is gemakklijk bslag op te leggen.
  Weinig bedrijven hebben 10000 contant in de kluis.

 • fklok28

  Ze nemen eerst je geld in beslag, of leggen beslag op je huis, en gaan daarna pas onderzoek doen of het ook daadwerkelijk zo is waarvan je beschuldigd word.Zo gaat dat hier in Nederland. In Nederland ben je niet onschuldig totdat het tegendeel bewezen is maar doen ze net andersom.' Wij (het OM) denken dat je schuldig bent dus bewijs jij maar dat het niet zo is'

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.