Akkerbouw

Nieuws 1679 x bekeken 2 reacties

Sojaprijs in Chicago limit down

Chicago – De sojanotering ging woensdag op de termijnmarkt in Chicago limit down. De notering van het augustuscontract zakte met de maximaal toegestane daling op één dag (70 dollarcent per bushel) naar $13,925 per bushel (387 euro per ton).

Op de fysieke markt zakt de sojaprijs nog harder. De sojaprijsindex van de International Grains Council (IGC) daalde in twee dagen van 293 naar 259 punten. Dat is een daling van bijna 12 procent en de laagste stand sinds maart 2012. De IGC berekent iedere dag een prijsindex voor soja op basis van noteringen in de VS, Argentinië en Brazilië.

De sojabonen groeien goed in de VS. Dat drukt de sojaprijs. Door de prijsdalingen verkopen veel boeren hun sojabonen. Dat drukt de prijs extra.

De daling van de sojaprijs wordt versterkt door de prijsval bij palmolie. In Maleisië zakte de palmolieprijs naar het laagste niveau sinds november 2009.

Ook koolzaad wordt goedkoper. Het augustuscontract sloot woensdag op de termijnmarkt in Parijs op €368,75 per ton. Dat is ruim 10 euro lager dan eind vorige week.

Laatste reacties

  • ed12345

    Zoals al eerder gezegd dit is vaak dat Chicago na eind juni begin juli behoorlijk daalt eerstens om de prijs op te houden moeten er steeds nieuwe berichten zijn van slechte groei omstandiheden of grote verkopen die zijn er vaak van april tot half juli daarna zijn de meeste dingen al gezegd en moet je vaak wachten op eind januari tot er weer leven in brouwerij komt .Ik maak me totaal geen zorgen voor m'n soya gedult tot februari maart

  • el

    Goeie zaak!

Of registreer je om te kunnen reageren.