Akkerbouw

Nieuws 2794 x bekeken

Schimmels in graan en suikerbieten

Nieuw-Beerta – Er zijn verschillende meldingen gedaan van schimmelaantastingen in graan en suikerbieten. Zowel op proefboerderij Ebelsheerd als Kollumerwaard is de eerste aantasting van aarfusarium geconstateerd. Dat meldt SPNA (Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw) in de graanziektebarometer.

Op Ebelsheerd zijn ook de eerste haarden van bruine roest gezien, vooral in het ras Tabasco. Hier en daar is wat meeldauw te zien en vooral in het ras Kelvin zitten wat gele bladvlekken. SPNA constateert dat alle rassen zijn uitgebloeid en begonnen zijn met de korrelvulling.

Bieteninstituut IRS meldt dat op een aantal suikerbietenpercelen in Limburg cercospora is gevonden. Daarnaast is op één perceel stemphylium aangetroffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.