Akkerbouw

Nieuws 2 reacties

Raiffeisenverband raamt graanoogst weer licht hoger

Berlijn - De vooruitzichten voor de Duitse graanoogst hebben zich afgelopen maand volgens het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) verder verbeterd, zij het slechts in geringe mate. De federatie van het landbouwcoöperatieve bedrijfsleven raamt het volume in zijn nieuwe prognose op 46,3 miljoen ton tegen 46,2 miljoen ton halverwege juni.

De wintertarweoogst schat het DRV afzonderlijk bekeken op 23,8 miljoen ton. Dat is ruim 11 procent meer dan vorig jaar. Ook de oogst van winterkoolzaad pakt aanzienlijk groter uit. Verwacht wordt 5,58 miljoen ton ofwel 16 procent meer dan in 2012.

De wintergerstoogst is inmiddels gaande, ongeveer 10 tot 14 dagen later dan gemiddeld. Het Raiffeisenverband gaat ervan uit dat 8,2 miljoen ton kan worden gemaaid (16,4 procent meer dan vorig jaar).

Laatste reacties

  • jk.

    Wat een gelul.

  • geert150

    idd

Of registreer je om te kunnen reageren.