Akkerbouw

Nieuws 1833 x bekeken

Noodweer Duitsland kost Vereinigte Hagel miljoenen

Giessen - Het noodweer dat het afgelopen weekeinde over Duitsland trok, kost assuradeur Vereinigte Hagel zo'n 20 miljoen euro. Dat heeft de verzekeringsmaatschappij vandaag meegedeeld.

Alleen al in Noord-Duitsland zijn schades aangemeld voor percelen met een totale oppervlakte van 15.000 hectare. Bij de koolzaadbestanden is daar gemiddeld 60 procent van het gewas uitgevallen met uitschieters naar 100 procent. Bij de granen is de schade iets minder omvangrijk. Het noodweer sloeg ook fors toe in het zuidwesten van Duitsland, waar behalve het koolzaad tevens de maisbestanden rake klappen hebben opgelopen. In dit gebied zijn ongeveer 1.200 bedrijven met enkele tienduizenden hectare getroffen, aldus Vereinigte Hagel.

Of registreer je om te kunnen reageren.