Akkerbouw

Nieuws 443 x bekeken

Lager resultaat Südzucker

Mannheim - Het Duitse suikerconcern Südzucker heeft in het eerste kwartaal van 2013/14 duidelijk minder winst gemaakt dan vorig jaar.

De gestegen bietenprijzen zijn daarvoor verantwoordelijk, licht het bedrijf toe. De winst voor belasting en rentekosten liep in vergelijking met het eerste kwartaal van 2012/2013 met 63 miljoen euro terug naar 230 miljoen euro. In de segmenten Vruchtingrediënten en CropEnergies (ethanol en veevoeders) kon het resultaat wel worden opgekrikt. De concernomzet steeg ook, namelijk met 43 miljoen euro naar 2,03 miljard euro. Voor het jaar als geheel voorziet Südzucker een omzet van 8 miljard euro (plus 100 miljoen ten opzichte van het voorafgaande jaar) en een resultaat voor belasting en rentekosten van 825 miljoen euro ofwel 149 miljoen minder dan in 2012/13.

Of registreer je om te kunnen reageren.