Akkerbouw

Nieuws 650 x bekeken

KHN wil fritesketen verduurzamen

Woerden - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zien kansen voor de productie van duurzame frites. De twee organisaties hebben de mogelijkheden door de hele keten onderzocht.

Zowel ketenpartijen als consumenten blijken enthousiast. “De vraag naar biologische en duurzame producten neemt steeds verder toe”, legt KHN uit. “En dus ook binnen de fastservice. Consumenten zijn enthousiast, er is behoefte aan het duidelijke verhaal over de 'reis' van mijn frietje met; waar komt die aardappel vandaan?”

Samenwerking binnen de keten en een gemeenschappelijk kader zijn essentiële ingrediënten om samen tot een verduurzamingproces te komen. Uit het onderzoek blijkt dat behoud of verbetering van smaak en kwaliteit voorwaarden zijn voor de overstap naar duurzame frites. Consumenten zijn wel bereid om daar iets meer voor te betalen.

KHN en FNLI bekijken de komende tijd samen met de ketenpartijen de mogelijkheden om aan te sluiten bij bestaande systemen, zoals Veldleeuwerik. Doel is om te komen tot een actieplan om gezamenlijk de fritesketen te verduurzamen met de nadruk op de aardappel.

Of registreer je om te kunnen reageren.