Akkerbouw

Nieuws 639 x bekeken 5 reacties

'Jongeren minder tegen gentechniek'

Bonn – Jonge mensen hebben minder weerstand tegen genetische modificatie dan ouderen. Toch is er nog geen meerderheid onder jongeren die de voordelen groter vinden dan de nadelen.

Het onderzoeksbureau Dimap heeft een onderzoek gedaan naar de acceptatie van genetische modificatie in Duitsland. Dat is gebeurd in opdracht van het Forum Grüne Vernunft, een organisatie die de voordelen van gentechniek onder de aandacht wil brengen.

Dimap vroeg de Duitsers of ze gentechniek overwegend positief of negatief vinden. Van de mensen van 18 tot 29 jaar vindt 47 procent de voordelen groter dan de nadelen en bij 37 procent is dat andersom. Bij de totale bevolking is de tegenstand groter dan bij jongeren: 36 procent vindt de voordelen van gentechniek groter dan de nadelen en 47 procent ziet vooral de nadelen.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Pffff, BS, zag deze morgen al dat het lijkt een Europese en USA indoctrinatie en propaganda campagne aan te komen.

 • agratax2

  Ik zou wel eens willen weten of de ondervraagden enig idee hebben wat er tot nu toe aan negatieve gevolgen van de huidige GMO 's zijn gevonden, maar door de industrie worden dood gezwegen. Bv. het binden van micro elementen in de bodem, waardoor deze niet meer opneembaar zijn voor d eplant en deze elementen dan ook ontbreken in onze voeding, als we ze niet kunstmatig toevoegen.
  Weten de ondervraagden dat er tot nu toe geen enkele nieuw ras, volgens de regels van de plantenveredeling, is gemaakt en op de rassenlijst is geplaatst? Alle ' nieuwe' rassen zijn oude rassen met een ingebouwd gen om bv. insecten dodend gif te maken of om resistentie tegen onkruidbestrijdingsmiddelen te maken. Beide eigenchappen zijn plant vreemd en zijn geen verbetering volgens de regels om opgenomen te worden in de rassenlijst. Om deze opname mogelijk te maken heeft Amerika een apparte commissie opgericht toen de eerste RR van Monsanto op de markt gebracht moest worden, de rassen cie weigerde nl. zijn medewerking.

 • GlySol

  @ agratax. De veredelingssector ontwikkelt wel degelijk nieuwe rassen in de VS. Geen nieuwe wijn in oude zakken. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Stine Seeds of neem bijvoorbeeld Dairy Land Seeds.

 • palmkes55

  Leve het gezond boerenverstand van de jeugd!
  Agratax spuit liever met giftige insecticides. Het gen dat ingebouwd werd waardoor de plant zichzelf verdedigt, vindt men wel degelijk in planten in de vrije natuur. Dat dit gen voor die plant vreemd is doet dan ook niets ter zake.

 • alco1

  Ook mensen die totaal geen verstand hebben van de materie geven een stem, die net zo veel telt als van iemand die deskundig is.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.