Akkerbouw

Nieuws 736 x bekeken

Groeiachterstand blijft zichtbaar in suikerbieten

Dinteloord – De groeiachterstand in de suikerbieten blijft zichtbaar, ondanks de goede ontwikkeling van de laatste tijd. Dat neemt de agrarische dienst van verwerker Suiker Unie waar.

De vertraging is het gevolg van het koude voorjaar.

“Zelfs begin juli komen er nog berichten binnen over nakiemende onkruiden die een kans krijgen doordat het gewas niet overal is gesloten”, merkt de dienst op. “Verder worden, vooral in vroeg gezaaide percelen, steeds meer schieters waargenomen.Dit is een ontwikkeling die aandacht blijft vragen.”

Verder valt het op dat vooral het Noordoosten de afgelopen periode lokaal te maken gehad met slagregens. Vanuit die regio komen nu diverse meldingen binnen van pseudomonas. “De zware neerslag veroorzaakt kleine wondjes in het blad en deze wondjes dienen als invalspoort voor de pseudomonas-bacterie.”

Een bestrijding is niet noodzakelijk en ook niet mogelijk.“Na een aantal droge en zonnige dagen stopt de aantasting weer.Regelmatig wordt de aantasting aangezien voor cercospera.”

Of registreer je om te kunnen reageren.