Akkerbouw

Nieuws 782 x bekeken 1 reactie

Graanzaad behandeld met elektronen

Schwerin - Duitse zaadgoedpartners voeren in de Duitse deelstaat Meckelenburg-Voorpommeren een pilotproject uit, waarbij graanzaad met elektronen tegen schimmels, virussen en bacteriën wordt behandeld.

Dat meldt het landbouwministerie van de deelstaat, dat dit als één van de voorbeelden noemt die illustreert welk belang de zaaizaadproductie in Meckelenburg-Voorpommeren heeft.

Voor 2013 zijn voor graan, mais en koolzaad 24.181 hectare zaaizaadteelt aangemeld (plus 800 hectare ten opziche van 2012), voor pootaardappelen 3.084 hectare, ofwel ongeveer evenveel als vorig jaar.  Alleen in Nedersaksen wordt meer zaaizaad geteeld. Het elektronenproject wordt uitgevoerd door het Baywa en Nordkorn Saaten.

Eén reactie

  • ed12345

    Meckelenburg voorpommeren niet een beetje koud voor maiszaad teelt

Of registreer je om te kunnen reageren.