Akkerbouw

Nieuws 1260 x bekeken 1 reactie

Fransen steven af op goede graanoogst

ParijsS – Frankrijk stevent dit seizoen af op een graanoogst van 50,8 miljoen ton. Dat is 1 procent onder het vijfjaarlijks gemiddelde. Het belangrijkste gewas, zachte tarwe, komt ondanks de moeilijke weersomstandigheden met 35,9 procent nog iets hoger uit dan vorig seizoen.

Dat is de laatste raming van de statistiekdienst SSP van het ministerie van landbouw.

Gerst komt met een productie van 10,4 miljoen ton vergeleken bij het vorige seizoen 8 procent hoger uit. Harde tarwe ligt met 1,8 miljoen ton een kwart lager dan vorig jaar, maar dat is vrijwel geheel te wijten aan het kleinere areaal. Koolzaad heeft volgens het ministerie gedurende het gehele groeiseizoen last gehad van ongunstige weersomstandigheden en komt, mede door een kleiner areaal, 18 procent lager uit op ruim 4,4 miljoen ton.

Eén reactie

  • ed12345

    als ik even kijk produceerd Canada maar 28 mln ton tarwe wel meest harde tarwe maat toch wil het zeggen dat de ha opbrengst in Canada omhoog moet ,al is daar de laatste jaren al veel verbeterd

Of registreer je om te kunnen reageren.