Akkerbouw

Nieuws 953 x bekeken 4 reacties

Biotech-bedrijven in actie voor GMO-gewassen

New York – Een groep biotechnologiebedrijven heeft een internetsite geopend over genetische modificatie.

De bedrijven zien de website als een informatiebron voor mensen die meer willen weten over de voordelen van genetische modificatie bij planten. De bedrijven constateren dat de weerstand groeit tegen genetische modificatie bij consumenten en actiegroepen, ook in de VS.

De website wordt gesteund door bedrijven als BASF, Bayer CropScience, Dow AgroSciences, DuPont, Monsanto en Syngenta. Zij vrezen dat de regels voor biotechnologische ingrepen bij planten en de labeling van voeding worden aangescherpt. Daarom willen ze hun proefvelden in de VS open stellen voor publiek. En ze maken een rondreis door de VS om te praten met consumenten over de voordelen van GMO-gewassen.

Vooral in de EU is de tegenstand groot. Daarom trekt Monsanto alle verzoeken in om genetisch veranderde gewassen toegelaten te krijgen. Eerder stopte BASF Plant Science al met de ontwikkeling van nieuwe aardappelrassen. Ook Syngenta en Bayer investeren minder in de ontwikkeling van transgene gewassen in Europa.

Laatste reacties

 • Ishtar

  Website zal vast gemaakt zijn door onze kids bij de WUR in Wageningen.

 • agratax2

  De heren zeggen dat DE mensen tegen Genetishce Manipulatie zijn, omdat ze niet begrijpen wat er gebeurd. Ik denk eerder dat de mensen tegen deze vorm van spelen met de natuur zijn, omdat geen van de wetenschappers ons kan zeggen wat de exacte gevolgen op termijn zijn. Hier komt bij dat tot nu toe de hele manipulatie gericht was en is op het verkrijgen van patenten op natuurlijke zaken (genen) om hiermee de macht over de voedselbronnen te verkrijgen. Tevens heeft nog niemand aangetoond wat de milieu winst is van het ongebreidelde gebruik van Round Up en de eventuele gevaren door residu vorming worden afgedaan als ' Borrel praat' , onnozel gewauwel van notoire activisten die overal tegen zijn.
  Nu moet ik als burger al deze eventule gevaren weg wuiven na een bezoek aan de proefvelden waar ik inzage in alle stukken krijg die de directie heeft vrijgegeven voor burgerlijk gebruik. Moelijke vragen graag voor je houden en geen discussie met de rondleiders, zij zijn niet meer dan boodschappers.
  Had Monsanto nu niet ingezet op RR om zijn winst te verhogen maar op een GMO die bv. meer en zekerdere oogsten geeft onder extreme omstandigheden, dan was de discussie anders verlopen. De koppelverkoop heeft veel kwaadbloed gezet tegen de menger van agent Orange, het ontbladermiddel waarin ze naast ' groeistoffen' hun overtollige Dioxine verwerkten.

 • Oosting-Sietsma

  Ha, zal ook niet, het tegenoffensief van de eco nazi's is gestart. Ik denk als bedrijven als Monsanto niet zo verdomd agressief bezig waren geweest monopolies te verwerven, ze meer kans hadden gehad. De meeste mensen zijn niet tegen Gentech maar wel tegen het soort mensen dat zich ermee bezig houdt. Ze zouden zich ook geen zorgen hoeven te maken over de weerstand van de mensen tegen gentech maar de weerZIN van de mensen tegen de bedrijven en medewerkers van deze frankenstein brigade en hun methodes.

  Voor wie een korte samenvatting wil: http://www.oosting-sietsma.nl/?gentechnologie


 • domme boer

  het is heel simpel : DOLLARS en anders niets.

Of registreer je om te kunnen reageren.