Akkerbouw

Nieuws 1009 x bekeken 1 reactie

Bankroet dreigt voor Bakker Bart-ondernemers

Veenendaal - Voor vijftig tot zestig franchiseondernemers van de Bakker Bart dreigt een persoonlijk faillissement. Dat komt omdat het hoofdkantoor Bart's Retail dreigt geen ingrediënten meer te leveren.

Een woordvoerder van Bart’s Franchise Vereniging heeft dit dinsdag gezegd.

Al twintig ondernemers die een schuld aan goederenleveranties hebben opgebouwd, moeten volgens de woordvoerder hun waar nu enkele dagen van tevoren betalen. Volgens Bart's Franchise Vereniging is dit een scherpe draai in het beleid, die nooit door de franchiseondernemers is goedgekeurd. De beleidswijziging kan voor een deel van de individuele ondernemers het einde betekenen, omdat ze niet aan de vooruitbetaling kunnen voldoen.

Volgens Bert Bargboer, directeur van Bart's Retail, zijn de leveringsvoorwaarden van het bedrijf niet veranderd. "Vooruitbetaling is altijd al een onderdeel geweest van het beleid'', aldus Bargboer.

De problemen bij Bakker Bart zijn al langer aan de gang. In juli legde de ondernemersorganisatie voor een groot deel van de 189 franchiseondernemers een claim neer bij het moederbedrijf. De ondernemers willen geld terug, omdat ze jaren te veel zouden hebben betaald voor het geleverde deeg. De ondernemers dreigen naar de rechter te stappen als ze geen overeenkomst bereiken met Bart's Retail.

Eén reactie

  • wg

    dag bart

Of registreer je om te kunnen reageren.