Akkerbouw

Nieuws 604 x bekeken

Aardappelareaal Nedersaksen valt 2,1 procent terug

Hannover – Het aardappelareaal in de Duitse deelstaat Nedersaksen voor de oogst 2013 is volgens de jongste prognoses van het Nedersaksische bureau voor de statistiek met 2,1 procent teruggevallen ten opzichte van het vorige jaar, naar een totaal van 101.464 hectare.

De krimp is beduidend minder dan die van 2012 ten opzichte van 2011, toen er ruim 8 procent van het areaal af ging. Van het totale Nedersaksische aardappelareaal is nu 32.040 ha beplant met tafelaardappelen (0,8 procent meer dan vorig seizoen) en 69.424 met industrieel te verwerken aardappelen, voor zowel zetmeelproductie als frites en andere bereidingen (3,3 procent minder dan vorig seizoen). Voor deze industrieaardappelen viel vorig seizoen het areaal bijna 12 procent terug.

Nedersaksen is ook voor Nederlandse verwerkers een belangrijke aardappelregio. De deelstaat herbergde vorig jaar 12 procent van alle Duitse aardappeltelers, die samen goed zijn voor 46 procent van de nationale aardappeloogst.

Of registreer je om te kunnen reageren.