Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

14 procent kleiner zomergerstareaal in EU

Bonn - Het zomergerstareaal in de EU is dit seizoen 14 procent kleiner dan vorig jaar. Dat blijkt uit de inventarisatie van de cijfers van de afzonderlijke landen door het Duitse landbouwmarktbureau AMI.

Dat komt erop neer, dat dit graan is ingezaaid op 7,75 miljoen hectare. Dat is volgens het bureau ook onder het meerjarig gemiddelde. Koploper is Spanje met 2,315 miljoen hectare (min 29 procent), gevolgd door Polen met 896.000 hectare. Groei is te zien bij belangrijke zomergersttelende landen als Groot-Brittannië (850.000 hectare ofwel plus 38 procent) en Finland (535.000 hectare ofwel plus 18 procent).

Eén reactie

  • agratax2

    Dit kan een goede smoes worden om de bierprijs te verhogen de komende maanden.

Of registreer je om te kunnen reageren.