Akkerbouw

Nieuws 3 reacties

SPNA: meer bladvlekkenziekte in wintertarwe

Nieuw Beerta - De wintertarwe krijgt steeds meer last van bladvlekkenziekte. Op het SPNA-proefbedrijf Ebelsheerd in Nieuw Beerta in Oost-Groningen is de aantasting van bladvlekkenziekte sterk toegenomen, vooral in de rassen Asano en Delmare. Ook is er een matige aantasting van gele roest in Asano, schrijft SPNA in de graanziektebarometer.

Op het SPNA-proefbedrijf Kollumerwaard in het Noord-Friese Munnekezijl zijn de ziekte-aantastingen minder sterk toegenomen. Maar ook hier is gele roest waargenomen in het ras Anthus. Op beide locaties komen de aren tevoorschijn, meldt het SPNA.

Het SPNA doet de waarnemingen voor de graanziektebarometer in een reeks rassen met verschillende resistentieniveaus tegen ziekten. De waarnemingen worden gedaan in een gewas waarin geen ziektebestrijding heeft plaatsgevonden. De aantastingen worden wekelijks bepaald.

Laatste reacties

  • info328

    mooie foto is er bijgeplaatst van maïs

  • graankorrel

    Ik zeg tijd voor een nieuwe bril info328

  • info328

    de foto is inmiddels omgewisseld graankorrel

Of registreer je om te kunnen reageren.