Akkerbouw

Nieuws 1 reactie

LTO en NAV vormen producentenorganisatie

Den Haag – De vakgroep LTO Akkerbouw en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV) richten een producentenorganisatie op als alternatief van het wegvallende Productschap Akkerbouw (PA).

De nieuwe producentenorganisatie richt zich op teeltvoorschriften en onderzoek op het gebied van plantgezondheid, bodemkwaliteit en innovatieve technologieën en maatregelen voor meer markttransparantie.

De akkerbouw producentenorganisatie doet een beroep op de regering om maatregelen algemeen verbindend te kunnen verklaren. In een brief aan het ministerie van Economische Zaken hebben de LTO-vakgroep en de NAV aangegeven dat het daarbij gaat om het formuleren, de controle en de handhaving van teeltvoorschriften.

LTO en NAV streven vooral het behoud van positie als betrouwbare handelspartner na en de verdere verduurzaming en innovatieve ontwikkeling van de sector. Ze volgen hiermee voorstellen van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB) voor 2014 tot 2020 op. De organisaties maken duidelijk dat het om een zeer efficiënte vorm van publieksrechtelijk orgaan gaat.

Op 1 januari aanstaande is de producentenorganisatie klaar om het stokje van het PA over te nemen.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    hopelijk de baten en de lasten alleen voor de leden

Of registreer je om te kunnen reageren.