Akkerbouw

Nieuws 1585 x bekeken

Koolzaadprijs zakt onder 400 euro

Parijs - De koolzaadprijs zakte vandaag op de termijnmarkt in Parijs door de grens van 400 euro per ton. Het is de laagste prijs in jaren voor een eerstaflopende termijncontract. Het augustuscontract zakte vrijdag gedurende de handelsdag even naar 395 euro per ton. Dat is ruim 100 euro lager dan een jaar geleden.

De hele markt voor plantaardige olie staat onder druk. Koolzaadolie is moeilijk te verkopen. Ook de prijzen van sojaolie en palmolie zijn gedaald. In Duitsland is de afzet van biodiesel in de eerste vier maanden van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met bijna 17 procent gedaald. Terwijl het totale Duitse dieselverbruik stabiel bleef. Het is tekenend voor de slechte afzetmogelijkheden van plantaardige olie.

Of registreer je om te kunnen reageren.