Akkerbouw

Nieuws

Frans areaal consumptieaardappelen groeit

Parijs - De Franse arealen voor de teelt van consumptieaardappelen (bewaring) zijn voor de komende oogst 2013 geraamd op ruim 117.000 hectare.

Dat betekent een toename ten opzichte van vorig oogstjaar met 3,4 procent. De arealen beliepen in 2012 iets meer dan 113.000 hectare, een minimale krimp ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat melden de organisatie van Franse aardappeltelers UNPT, de overkoepelende beroepsvereniging voor de aardappelbranche CNIPT en het Frans landbouwministerie. Uit de areaalcijfers blijkt dat in alle grote productiegebieden uitbreiding van het areaal plaatsvindt. In de grootste aardappelregio Nord-Pas de Calais, goed voor een derde van het totale Franse areaal, groeit de aardappelteelt met 5,2 procent ofwel 2.130 hectare. Ook in de regio’s Champagne-Ardenne (+530 hectare) en Centre (+500 hectare) is de uitbreiding flink.

Samen met Picardie en Haute Normandie zijn de genoemde regio’s goed voor 86 procent van het areaal consumptieaardappelen in Frankrijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.