Akkerbouw

Nieuws 2088 x bekeken

Flinke tempering Duitse graanprognose

Berlijn - De Duitse graanopbrengsten krijgen een forse knauw van de overstromingen van de Elbe en de Donau.

De raming van een opbrengst van ruim 45 miljoen ton die het Raiffeisenverband (DRV) midden mei gaf, ligt minstens 10 procent te hoog.

Dat meldt de vakcommissie akkerbouw van het Deutsche Bauernverband (DBV) in een verklaring van commissievoorzitter Wolfgang Vogel tegenover AgraEurope. Uitgaande daarvan kan hooguit op 41 miljoen ton worden gerekend. Een negatieve factor is tevens de lange winter en het koude voorjaar. “In ieder geval in Saksen en Thüringen is de schade van de overstromingen en de extreme neerslag duidelijk erger dan in het overstromingsjaar 2002. Daar komen de tot dusver nauwelijks te schatten gevolgen in Beieren en andere deelstaten nog bij”, aldus Vogel. Het Raiffeisenverband geeft halverwege de lopende maand een nieuwe graanoogstprognose.

Of registreer je om te kunnen reageren.