Akkerbouw

Nieuws 1245 x bekeken 11 reacties

Europese Commissie: onderzoek Amerikaanse tarwe-importen

Brussel – De Europese Commissie dringt er bij lidstaten op aan steekproefsgewijs importen van tarwe uit de VS te testen. Aanleiding is de vondst van niet-toegelaten transgene tarwe op een boerderij in Oregon.

De Europese Commissie stelt de affaire “nauwkeurig te volgen, opdat Europese consumenten beschermd worden”. Eerder trok Japan een tender voor de import van Amerikaanse tarwe in terwijl ook belangrijke verwerkers in Zuid-Korea voorlopig afzien van Amerikaanse tarwe-importen. Oregon exporteert 90 procent van de tarwe die er wordt geproduceerd.

Laatste reacties

 • agratax2

  Met dank aan de GMO knutselaar(s) komt nu de Amerikaanse tarwe in en kwaaddaglicht en daarmee de wereld voedselvoorziening in de knel. Hoe dom kunnen macht wellustige bedrijven zijn, Is Monsanto toch bezig zijn eigen graf te graven? Krijgen de voorzichtige Beurs analisten dan toch het gelijk aan hun kant? De tijd zal het leren!!

 • abtje

  90 % export, dat is geen kattepis. Als dat wegvalt hebben die boeren inderdaad een probleem.

 • Bison

  Het zou me niks vebazen als die GM troep aangetroffen word in export tarwe.
  Waar rook is is vuur.

 • palmkes55

  Wat is het probleem eigenlijk?

 • Bison

  palmke is net wakker uit zijn winterslaap

 • palmkes55

  Nogmaals, wat is het probleem (behalve het ontkennen van de evolutietheorie Bison)?

 • Mels

  palmkes55,dat kan je toch zelf wel beredeneren of niet soms.We weten dat jij voor die GMO rotzooi bent maar veel meer mensen zijn,in EU althans,tegen.
  Ook in de VS en Canada ontstaat weerstand,niet door de gewassen maar door werkwijze van de bedrijven die die troep op de markt brengen en dan met name tegen Monsatan.

 • Bison

  palmke the evolutie theorie is just that.. een theorie .
  Het is uiteindelijk nooit bewezen dat het de waarheid is en het DNA onderzoek en mapping heeft al bewezen dat het leven in een keer onstaan moet zijn en niet beetje bij beetje en van het ene dier/specie/plant in het andere.

  Monsatan is playing Devil with Gods creations.

 • palmkes55

  Bison: de evolutietheorie is BEWEZEN. Jouw achterlijk gezeik over 'alles was er in één keer' daarentegen is enkel een bijbelverhaal. Bijbelverhalen zijn mooie verhalen die echter geen wetenschap inhouden. Het is een mooi fictieverhaal punt uit.
  Mels: GMO is geen rotzooi, enkel een milieuvriendelijke, duurzame en veilige oplossing voor heel wat (voedsel)problemen. Mensen die ertegen zijn hebben dikwijls geen enkel benul van voedselproductie. Het zijn kuddeschapen die niet veel verder komen dan conservatief denken over voedsel en 'hun voorouders deden het anders'. Zo geraak je niet vooruit. Ik weet het Mels, je wil geen vooruitgang want alles is al goed en in Nederland is al te veel voedsel en de prijzen zijn slecht als er te veel productie is. Ga dat eens zeggen tegen alle mensen die geen eten hebben GMO lost niet alles op, maar toch al iets. Heb jij oplossingen? Neen je bent overal tegen, uit eigenbelang. Mooi zo wat zei de bijbel ook al: 'je ziet de splinter bij iemand anders, maar de balk in je oog zie je niet'...

 • Mels

  Geen GMO en dat heeft bij mij geen ruk met al jou geleuter te maken. Je mag voor zijn en tegen. Laat mij lekker tegen zijn om redenen die ik niet aan jou hoef of wil vertellen. Jij dringt toch je mening aan anderen op......

 • Bison

  Palmke je moet eens voor je zelf leren denken en niet altijd geloven wat de 'wetenschap' je voorkauwd. En ik had het niet over de bijbel en wat daar in mocht staan want ik lees de bijbel niet
  Ik heb het over de complexity van DNA dat niet beetje bij beetje gekomen kan zijn,..zelfs niet in de kleinste eencellige organisme.(Google het en educeer jezelf)
  Ze hebben het eens vergeleken met een tornado die over een scrapyard scheurde en in paar seconde een complete vliegklare boeing 474 inelkaar zette met alle onderdelen op de juiste plaats en de tank vol met brandstof

  Geef mij eens 1 enkel bewijsstuk dat evolutie waarheid bevat.

  Maar ik kan net zo goed tegen een paal lullen.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.