Akkerbouw

Nieuws 532 x bekeken

Winstverwachting Nordzucker lager

Braunschweig- Nordzucker zet na een erg goed verlopen boekjaar 2012/13 de verwachtingen voor het op 1 maart begonnen nieuwe boekjaar op een lager pitje.

Dat blijkt uit de prognose die de Duitse bietenverwerker vandaag heeft gegeven bij de presentatie van de jaarcijfers. De opslagvoorraden suiker worden volgens Nordzucker nog steeds groter want de wereldsuikerproductie is groter dan het verbruik. De suikerprijzen zijn onder druk komen te staan en daarin ziet directietopman Hartwig Fuchs voorlopig geen verandering komen. “Voor het lopende boekjaar 2013/14 is een daling bij omzet en resultaat daarom niet uit te sluiten.”

De veel betere situatie in het afgelopen jaar zorgde daarentegen voor een flinke winststijging (na belasting en financieringskosten) van 152 miljoen euro naar 360 miljoen euro. De omzet groeide met 425 miljoen euro naar ruim 2,44 miljard. “Het beste resultaat in de geschiedenis van onze onderneming ooit,” aldus Fuchs. De leveranciers kunnen een dividend tegemoet zien van €1,80 per aandeel: 80 cent meer dan in het voorafgaande jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.