Akkerbouw

Nieuws 1461 x bekeken 6 reacties

Voersector België wil meer eiwit uit EU

Gent – De voerproducenten in België willen meer lokaal geteeld eiwit verwerken. Dat heeft brancheorganisatie Bemefa bekend gemaakt.

Volgens de Bemefa is de helft van de eiwitten in het Belgische voer geïmporteerd. Voor de gehele EU is dat zelfs 70 procent, zegt voorzitter Luc Seurynck. “De mengvoedersector wil minder afhankelijk zijn van importen van buiten de EU.”

Laatste reacties

 • abtje

  Een heel goed streven. Minder afhankelijk zijn en je eigen akkerbouwers/boeren belonen met nette prijs.

 • gubbe

  Koolzaad schilfers/koolzaad koek ( via de koude persing methode)is een meer dan uitstekende soja eiwit vervanger. Het wordt tijd dat we het Duitse/Deense/Franse/Poolse voorbeelf gaan volgen om meer winterkoolzaad te gaan telen, waardoor we zelf meer eiwitten kunnen produceren..

 • Frenske

  Goed bezig die Belgen

 • vealbg1

  Wat een onzin is dat toch.

  Je kan wel meer eiwit lokaal produceren, maar dat betekent dat er meer mais geimporteerd moet worden, wat meer transport oplevert en de sector meer afhankelijk maakt van import.

 • Deersum

  De EU heeft een groot ongebruikt potentieel, hier in Roemenie ligt 2 mln ha( 50 Noord Oost Polders) landbouwland braak.Waarom in Brazilie tropisch bos omhakken terwijl de achtertuin braak ligt!
  Is dat EU landbouw beleid . Maar wel handig als we dan GMO soya mogen telen, anders komt dat weer uit de Ukraine!

 • Mels

  Deersum. Ja helaas is dat EU landbouwbeleid.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.