Akkerbouw

Nieuws

Uienexport richting record

Zoetermeer - De uienexport stevent af op een nieuw seizoensrecord van een miljoen ton, blijkt uit de meest recente gegevens van het Productschap Tuinbouw.

In de periode vanaf de tweede week van juli 2012 tot en met april 2013, is in dit uienjaar al een hoeveelheid van 856.000 ton uien in het buitenland afgezet. Aangevuld met het gemiddelde exportresultaat van de afgelopen vijf jaren voor de maand mei komt de voorlopige export van de oogst 2012 uit op naar schatting 924.000 ton. Met nog zes weken te gaan voor het seizoen afloopt, is de verwachting gerechtvaardigd dat de export voor het eerst een jaartotaal van een miljoen ton gaat overschrijden. Het vijfjarig gemiddelde over die zes weken ligt namelijk op 76.400 ton. In het seizoen 2009/2010 dat tot dusver geldt als recordjaar voor de uienexport, ging er een totale hoeveelheid van 959.000 ton nar het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.