Akkerbouw

Nieuws

Syngenta en DuPont delen technologie

Wilmington/Bazel - Syngenta en DuPont sluiten licentieovereenkomsten waarmee beide bedrijven hun gewasbeschermingsportfolio uitbreiden. Ook willen ze nieuwe producten op een efficiëntere manier op de markt kunnen brengen.

Zo heeft Syngenta van DuPont onder meer de licentie gekregen om producten te ontwikkelen die oxathiapiprolin bevatten. De werkzame stof wordt gebruikt in fungiciden in onder meer aardappelen, groenten en druiven. Dupont heeft onder meer exclusieve toegang gekregen tot Solatenol van Syngenta, om deze te mengen met picoxystrobin van DuPont, als fungicide in sojabonen en andere gewassen in Brazilië.
De transactie moet nog goedgekeurd worden door de regelgevende instanties. Financiële voorwaarden zijn niet bekendgemaakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.